Fitness fredag ​​på att ta en paus från att springa

Hej där och glad fredag!

Mina senaste videor

Marathon Training Day 2
Marathon Training Journal Day 2. runeatreeat.com

Fler videor

0 sekunder av 1 minut, 45 sekunder

Bredvid
Marathon Training Day 5
04:34

leva
00:00
08:21
01:45

I morse vaknade jag till en speciell leverans. Ben förde mig en munk. Inte säker på varför, men jag tar det!

Jag gjorde en 6 mils körning som drivs av min speciella behandling och kände mig bra. Donuts måste vara min nya måltid före loppet!

Postkörning: ägg och havregryn

Fitness fredag, på att ta Manchester United Tröja en semester från att springa.

Innan jag åkte till Kina var jag orolig att jag inte skulle kunna springa mycket under de nio dagarna av resan. Utflyktsgruppen gav oss inte en timme på resan före resan, men jag (korrekt) tänkte att vi skulle träffas tidigt varje dag.

För det mesta öppnade gymmet inte förrän 06:30. En plats öppnade inte förrän efter 08:00! Så jag hade 30 minuter på mycket för att få någon form av träning innan jag var tvungen att göra mig redo, äta frukost och dyka upp i lobbyn. (Att springa tidigare än det utanför var inte ett alternativ eftersom det fortfarande var väldigt mörkt och frysande kallt.)

Jag älskar att springa när jag reser – det är det bästa sättet att se en ny plats! Men det var bara inte möjligt på den här resan så jag gjorde mitt bästa med de dagar jag kunde komma på kort körning på löpbandet.

Jag fick förmodligen fyra 30 minuters körningar och en 2 miler medan jag var borta. Detta verkar som en ganska bra vecka med körningar till medelbjörnen, men jag är i genomsnitt 40 mil i veckan så detta motsvarar det att ta en vecka ledig till mina ben och lungor.

Så…. Hur snabbt tappar någon fitness efter att ha inte springer eller tränat?

Jag läste detta i Runners värld på väg tillbaka från Kina och håller med om att det Tunisiens herrlandslag i fotboll Tröja är korrekt för mig. Det säger att du kan vila/återhämta dig från ett hälsoproblem eller skada i två veckor innan du tappar konditionen.

Jag gjorde en del forskning om detta och hittade liknande åsikter om detta, men vissa källor säger efter +2 veckor förlorar kroppen cirka 6% av Vo2max.

”Nya studier visar att det finns liten minskning av VO2max under de första tio dagarna efter inaktivitet hos välutbildade idrottare. Det är klokt här att nämna att alla dessa riktlinjer antar att du är en anständigt utbildad löpare, efter att ha tränat konsekvent under en 4-6 månaders period. Nybörjare löpare kommer att förlora fitness i något snabbare hastighet med tanke på att de har en mindre bas av fitness. ”

(Källa: Runners Connect)

Den här bloggen av instruktören Joe English delar Jack Daniels Formula som är liknande men säger att dessa förluster inte inträffar förrän cirka 21 dagar.

Running Instructor Jack Daniels citerar vissa nummer i sin bok Daniel’s Running Formula “. Han är några provvärden i förlusten av hjärt-vaskulär kondition från sin bok:
Upp till 5 dagar – ingen förlust
7 lediga dagar – 0,6%
14 lediga dagar – 2,7%
21 lediga dagar – 4,8%
28 lediga dagar (en månad) – 6,9%
56 dagar (två månader) – 15,3%

Med tanke på att jag körde så mycket runt oktober/november tror jag VfL Wolfsburg Tröja att min kropp antagligen gynnades av en viloperiod. Jag tar två vilodagar från att springa under veckan, men Long Distance är svårt för någon kropp och jag hoppas att det var en fantastisk liten present att ta den lediga tiden. Jag tror personligen att om du tränar 50 veckor av året att ta 2 rabatt skulle vara en stor vila och återuppbyggnadstid för dina muskler

Fråga: Hur massor av vilodagar i veckan tar du?

Skicka mig arbetsboken

Spara

Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Stift

Dela med sig

Post

Dela med sig

Posted in Uncategorized 

Leave a Reply

Your email address will not be published.