Amerikas fetma såväl som diabetesepidemi: skräpmat dödar

Amerikas fetma samt diabetesepidemi: skräpmat dödar
av Ronnie Cummins

(NaturalNews) Den amerikanska industriella maten såväl som jordbrukssystem, som domineras av snabba matrestauranger samt bearbetade, kemikaliebelastade mat, har utfällt en kris för folkhälsa och välbefinnande. Även om näringsläkare föreslår att konsumenterna förhindrar att äta ohälsosamma skräpmat, “är 75 miljoner amerikaner varje dag att göra sig själva samt skada deras hälsa och välbefinnande genom att Cruz Azul Tröja äta på McDonald’s eller andra snabbmatrestauranger. Fyrtio procent av amerikanska måltider köps nu och konsumeras utanför hemmet, normalt inklusive kalorifattiga produkter med låg näringslik som läsk, pommes frites samt kött med låg kvalitet, snörda med fett, prisvärda sötningsmedel, bekämpningsmedel, bekämpningsmedel rester, kemiska tillsatser samt salt. Vi har slutat vara en snabb matnation av utbuktande midjor såväl som högt blodtryck.

Nyligen genomförda studier kopplar bekämpningsmedelsrester såväl som kemiska tillsatser som MSG i bearbetade livsmedel såväl som restaurangpris till hormonstörningar samt fetma. Ingen fråga 60% av amerikanerna är varken överviktiga eller överviktiga. En av varje tre barn som är födda med tanke på att år 2000 kommer att etablera diabetes under deras livstid. Dietrelaterad fetma, diabetes, liksom hjärtsjukdom är nu landets primära folkhälso- och hälsoproblem, vilket genererar uppskattningsvis 150 miljarder dollar i hälso- och hälsovårdskostnader varje år. Miljontals ungdomar såväl som vuxna har faktiskt hamnat beroende av den kemiskt förbättrade skräpmat som serveras i snabba matrestauranger, institutionens lunchrum samt institutionella cafeterior. 1972 spenderade amerikanska konsumenter tre miljarder dollar per år på snabb mat – idag spenderar vi mycket mer än 110 miljarder dollar.

Skräpmatindustrin, nu under attack av folkhälso- och välbefinnande förespråkare såväl som föräldrar, upptäcker sig i en liknande miljö som tobaksmarknaden var på 1990 -talet. Efter decennier av lögner såväl som marknadspropaganda kommer verkligheten slutligen ut: skräpmat dödar.

Trots privata ansträngningar av vissa specificerar för att beskatta sodapop, behöver Crystal Palace FC Tröja hälsosammare institution lunch eller mandat kaloriinformation i kedjorestauranger växer fetma i USA. Det är dags för den federala regeringen att sluta avta, med miljarder dollar offentliga skattepengar, de fabriksodlade grödorna såväl som animaliska produkter (majs, sojabönor, bomull, mejeri samt kött) som producerar de konstgjorda låga kostnaderna Den stötta landets skräpmatindustri.

Vi kräver att subventionera hälsosam ekologisk mat, inte skräpmat, samt främja hållbar mat samt jordbruksmetoder, istället för att subventionera fabriksgårdar samt kemikaliekrävande jordbruk samt livsmedelsbearbetning. Vi kräver att leverera fysisk utbildning, matlagning, näring samt trädgårdsarbete i våra skolor, samt förbjuda eller begränsa marknadsföringen av skräpmat i massmedia. Vi kräver såväl barn som vuxna att äta mindre kött såväl som feta livsmedel samt istället för att öka deras användning av färsk frukt, grönsaker, fullkorn samt hemlagade måltider.

Det är dags att sätta en kirurggeneral på skräpmat. Det är dags att hitta för att ta tag i sanningen att vi har gjort det möjligt för skräpmatmarknaden såväl som massmedia att hjärntvätta vår ungdom och förvandla dem till snabba matberoende.

Studier har visat att institutionens organiska trädgårdar, salladbarer samt hälsosamma luncher förbättrar hälsan och hälsan samt ungdomarnas akademiska prestationer. Hälsosamma ätrutiner såväl som trädgårdsfärdigheter som vårdas samt etablerade i en tidig ålder har mycket vanligtvis Leeds United Tröja en livstidseffekt.

Så ja, låt oss smälla en tung skatt på skräpmat som serveras på snabba matrestauranger såväl som i institutionens cafeterior. En 100% skatt på skräpmat såväl som drycker skulle hjälpa till att betala för säkerhetsskadorna i denna bransch: 150 miljarder dollar i dietrelaterad sjukdom samt hälso- och hälsovårdskostnader som nu har uppstått av allmänheten och skattebetalarna för fetma liksom diabetes.

Men av programmet bör vi inte hålla andan för Washingtons indragna politiker, som får miljoner dollar i kampanjdonationer från enorma Food Inc. för att vidta åtgärder. Vi kommer att behöva organisera på gräsrotsnivån såväl som regional nivå och kämpa för folkhälsa, varje steg på vägen, precis som vi har gjort med tobaksindustrin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.