Frågor och svar med experten – William J. Robers

En professor och advokat för idrottsrätt med Sparks Willson Borges Brandt & Johnson, PC (Colorado Springs, CO), Bill är specialiserat på representation av PSV Eindhoven Tröja idrottsenheter, idrottare och Racing Club de Avellaneda Tröja tränare i kontrakt Förhandlingar, företagsstyrning, efterlevnad, klagomål och behörighetsfrågor.

Vilka var omständigheterna som fick dig att dra sig till idrottsrätten?

Jag har alltid varit intresserad av idrottsrätt. Jag ville vara sportagent när jag var på college och lagskola. Efter lagskola och tjänat min MBA gick jag med i Gibson Dunn & Crutcher, i Los Angeles, i företagsdepartementet. Jag hanterade komplexa sammanslagningar och förvärv. Jag pressade företaget att göra mer sportrepresentation, men de äldre partnerna såg inte värdet inom sport. Efter fem år lämnade jag företaget och öppnade min egen butik i Orange County, Kalifornien. Jag var en registrerad NFLPA-spelare-agent, som representerade idrottare och tränare och professionella idrottsledare, samt att göra allmänt juridiskt arbete. På två år rekryterades jag för att gå med i Holme Roberts & Owen, i sin idrottstransaktionsavdelning, under NU-USOC: s VD, Scott Blackmun. Jag flyttade till Colorado Springs och började representera olympiska sporter, chefer, antidopingbyrå och andra idrottsorganisationer. Det finns ingen “idrottslag” i sig, utan jag har expertis inom ett antal olika discipliner och kan tillämpa dem på mina sportkunder. Jag undervisar också idrottsrätt att undergradera studenter vid University of Colorado – Colorado Springs. Slutligen har jag varit en NCAA -fotbollstjänsteman i ett antal år och har arbetat som expert på att anställa utbildnings- och ansvarsfrågor samt idrottsskador.

Inom idrottsrätten, vad är dina kompetensområden?

Mina kompetensområden är i utbildning av tjänstemän, skadeansvar inom idrott, kontrakt (idrottsman och organisation), intellektuellt hem (varumärken och Världsmästerskapet i fotboll Tröja upphovsrätt samt programvara och annan IP -licens), finansiering, marknadsföring, förtal, sammanslagningar och bekanta, anläggning, anläggning Frågor, undantag från ansvar och allt som involverar en idrottsorganisation.

Vad är det viktigaste idrottsrätten som du har varit inblandad i?

Det är svårt för mig att prata om betydande fall av idrottsrätt. Jag är inte en rättstvister. Därför är de flesta av mina sportarbeten för kunder som är konfidentiella. När det gäller expertvittnearbete har jag i allmänhet arbetat med råd före rättegången. Jag är extremt etisk och kommer inte att äventyra min etik för någonting. Därför, eftersom jag inte är villig att vara en “anställd pistol” för att säga vad advokaten vill, hittar råd i allmänhet andra för rättegång. Min bakgrund och erfarenhet är omfattande, och min trovärdighet är obemärkt, vilket jag tänker fortsätta. Om jag håller med om ett ärende kommer en rättstvister att inte hitta någon bättre eller mer trovärdig expert än jag.

Vad är det mest givande med att vara professor i idrottslagar?

Det mest givande är att se skillnaden mellan semesterns början och slutet. Många barn kommer in och säger att de inte hade något intresse av ”idrottslag” och tog det bara som ett krav. De flesta kommer ut och säger att de har lärt sig mer under den termin än någon annan klass. Jag älskar att fortsätta att höra från studenter efter att de har kommit in i idrottsarbete.

Har du en pedagogisk filosofi när det gäller din akademiska praxis?

I allmänhet försöker jag använda en sokratisk metod, om än för undergrads. Jag ställer många frågor och vill se till att barnen är beredda och kan tala om alla problem. Jag älskar också att göra håliga försök med dem, så att de kan se hur det är att argumentera för en klient som du kanske inte håller med om (de får välja fall, men inte vilken sida de vill representera). Jag gillar att använda många videor från faktiska sportproblem som matchar det vi studerar den dagen. Det hjälper till att göra det klart hur dessa saker är relevanta. Slutligen gillar jag att ta in externa högtalare, experter i branschen, för att prata om sina erfarenheter. Jag gillar att barnen kan se att människor faktiskt övar i idrottslagsvärlden. Talare har inkluderat Travis Tygart, VD för USADA; Chris McCleary, generaldirektör för USOC; Rana Dershowitz, tidigare generaldirektör för USOC och nu generaladvokaten för Vail Resorts; Usoc ombudsman; USADA -råd; NFL -agenter; Mountain West Conference advokater och andra.

Lär du dig på hösten, våren och/eller sommaren?

Jag undervisar i hösten och våren. En klass per termin, måndagskvällar från 7: 30-10: 05.

Använder du en text? Om så är fallet, vilken?

Jag använder en text. Mitten, Davis, Shropshire, Osborne och Smith, Sport Law: Governance and Regulation (Aspen College).

Dela detta:
Facebook
Twitter
E-post

Posted in Uncategorized 

Leave a Reply

Your email address will not be published.