Finns det några hemligheter kvar i bodybuilding?

av Matt Meinrod

En del av anledningen till 1980- och 1990 -talet är så romantiserade av bodybuilding fans är det mörka mysteriet som omringade sporten. Då hade vi inte den 24 -timmars mediecykeln för att följa varje vakande minut av varje IFBB -kroppsbyggare. Som fans lärde vi oss inte ens resultat från Mr. Olympia eller Arnold Classic i 6 veckor tills Flex Magazine träffade våra postlådor. Internet, Facebook och YouTube förde sporten till massorna, men det tog också bort en hel del av den gåtfulla anonymiteten som svävade över kroppsbyggande.

Fans idag är mycket mer utbildade än någonsin tidigare. Din genomsnittliga 20 -åring har en doktorsexamen. i Anabolics, en magisterexamen i livsmedelsvetenskap och en kandidatexamen i utbildningsprogrammering. Vi känner till mästarnas personliga liv och skatteantalet för våra favoritföretag. Så jag frågar, finns det några hemligheter kvar i bodybuilding?

Låt oss först titta på träning. Vad har inte skrivits om utbildning under de senaste 15 åren? Varje övning, vinkel, tempo, rep -schema och träningsmetodik har dissekerats vid den högsta graden av förstoring och lämnar ingen sten omvänd. Om det råkar finnas ett nytt och förbättrat träningsprogram för att träffa Internet är det bara en twist på något som redan har beprövat och sant. Gårsdagens “Super Gurus”, har skapat tillräckligt med lokala och regionala guruer som alla som är intresserade eller behöver ett extra öga på himlen har ett till hands. Seminarier har bokats solida av de finaste och ljusaste sinnen, inspelade för alla att se på YouTube och delats av massor av mycket fler miljoner på brädorna och på Facebook. Om du behöver information är den tillgänglig. En del av det gratis, en del av det för en nominell avgift på webbplatser som MoondDogdiet.com, och naturligtvis för Top Dollar av Farah och Rambod. Låter som ett advokatbyrå för mig.

När du sedan går på steroider och andra hormoner är alla hemligheter ute i det fria. För 25 år sedan var det tabu att prata om droger. Nu, med att det är ett ämne på ESPN hälften av året och mycket mer känt av vardagliga människor, verkar erkännandet av droger och sport vara transcenent. Oavsett om det är en amatör som Bostin Loyd, en IFBB -proff som Mike Liberatore, eller någon lite mer förklädd som Under Cover Pro, är informationen ute för alla att veta. Människor experimenterar med olika doser, föreningar och cykelstrukturer. Och när åtkomsten är mycket enklare än någonsin att förvärva, är sexapplikationen allt utom borta. Det var inte så länge sedan som marknadsföringsannonser faktiskt kunde tappa en tonåring till att tänka kreatin kunde förvandla dig till en toppflygkroppsbyggare på 12 veckor eller mindre. I baksidan, inte för ljus från vår sida, men dessutom bevis för hur långt informationen har kommit inom en så relativt kort tid.

Fler och mycket Atletico Mineiro Tröja fler människor börjar inse att läkemedel ersätter träning, genetik och näring när det gäller långsiktig framgång för att maximera en kroppsbyggnad. Det är svårt att förstå hur länge den tvisten gick fram och Montpellier HSC Tröja tillbaka vid Nauseum. Att tro att någon person i topp 10 på Mr. Olympia kunde tävla på den nivån Athletic Bilbao Tröja utan droger är galning, men tvisten fortsatte. Du kan ge en kropp dålig näring och den kommer fortfarande att svara. Du kan träna som en fitta och fortfarande växa. Men ta bort medicinen och du kan alla utom glömma att se ut som Ronnie Coleman.

Fans, till och med de avslappnade entusiasterna, verkar förstå den faktiska sporten att bodybuilding mycket mer idag. Även så lite som för tio år sedan fanns det många tvister om placeringarna i olika shower under hela året. Vi har inte sett den missnöje i det senaste minnet. Fansens ögon börjar äntligen bli lika högt utbildade som domarna som bestämmer resultaten. Visst, vi kan fortfarande se Kevin English eller mycket mer nyligen, Jay Cutler, ta en gåva, men när det gäller 1: a och 2: a platser ser inte fansen vad domarna ser, de verkar förstå varför och hur en konkurrent kunde uppnå en titt.

På vissa sätt saknar jag de gamla dagarna med bodybuilding. Idrottare verkade större än livet och i många fall de var. Men idag kan vi verkligen lära känna och interagera med toppen av livsmedelskedjan och hela vägen ner. I slutändan försöker vi alla vara en del av något. Bodybuilding är närmare oss nu än någonsin tidigare och alla som följer kroppsbyggnad är anslutna till den. Till skillnad från mainstream -sporten som vissa önskar att bodybuilding skulle vara mycket mer som; Det är nisch och boutique-ness i bodybuilding som har svetsat den gamla skolmystiken med de nya skolens sociala medier och faninformation. Gör inga misstag med det: det finns fortfarande hemligheter kvar i bodybuilding. Du måste bara se hårdare än någonsin för att se dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.