Fördelarna med att svära högt medan du tränar på gymmet

av Matt Weik

Nej, du läste inte det felaktigt och nej detta är inte clickbait. Jag uppmuntrar dig att börja svära högt under dina träningspass. veta varför? Tja, för forskning säger att vi borde göra det. Jag skojar inte. Kolla in denna f*ckin -studie.

*Jag sa det högt så det är allt bra och tekniskt är jag i ett gym när jag skriver den här artikeln, sååååå UNAM Pumas Tröja … (lol)

Jag vet att du har väntat på den här nyheten
Du har hört det. Jag har hört det. Vi har alla hört att svära är ett nej. Det ingick i vårt huvud som barn och när vi gled upp straffade våra föräldrar oss. Tja, åtminstone min rynkade pannan efter användning av sådant språk (din körsträcka kan variera). Så jag blev kvar att svära högt när de inte var runt. Haha.

Men så länge jag kan komma ihåg har svärt anses vara felaktigt oavsett användning eller när/var den användes. Jag minns att jag fick problem som barn när min pappa klippte av idéerna från några fingrar medan jag arbetade på ett projekt i källaren och jag sa: “Oh sh*t” när jag såg bitar av hans fingrar på golvet (Wasn ‘ t en vacker syn). Men ändå var det inte acceptabelt att svära i det fallet.

Men med den forskning jag ska dela med dig, så att allt kan förändras (åtminstone när det gäller att svära när jag tränar). Okej, det är osannolikt att människor någonsin kommer att anse det acceptabelt, men åtminstone kommer du att ha en studie du kan dela med den som säger att du ska censurera din pottmunn. Eller bara säga dem till STFU (jag är ok med antingen resultat).

F*ck it … börja svära som en sjöman när du tränar
Tack, Long Island University Brooklyn, för att ha levererat bevis för mitt behov av att svära under mina träningspass. Inte för att jag verkligen brydde mig om vad folk trodde, men jag har nu bevis för att det jag gör är vettigt. Varför? Eftersom vetenskap, det är därför.

Enligt studien från Liu har svärt högt under träningen visat sig öka din prestanda, styrka och kraft. Studien tittade på kraftuttag på en stationär cykel samt greppstyrka. Resultaten avslöjade att det var en ökning med 4,6% i kraftuttaget på den stationära cykeln när deltagarna svärde högt och en 8,2% ökning av greppstyrkan.

En av forskarna citerades och sa: ”Svär verkar kunna åstadkomma förbättringar i fysisk prestanda som kanske inte är beroende av en ångeståtgärd som uppstår till följd av svärvärdet. Vi vet att svärt verkar hanteras i hjärnregioner som normalt inte är förknippade med språkbehandling. Det är möjligt att aktivering av dessa områden genom att svära kan ge prestandaförbättringar över många olika domäner. Förbannelse kan göra det möjligt för människor att stänga av sina hämningar och slöja något ansträngningen och smärtan i denna riktigt tuffa uppgift. Att använda VOW -ord kan vara till hjälp i alla scenarier där muskelstyrka och en plötslig spräng av kraft eller hastighet krävs. ”

Metoden Flamengo Tröja som de implementerade för att räkna ut det ord som användes för att svära berättades att vara densamma som om deltagarna hade träffat huvudet på något. Som ni kan föreställa dig finns det en hel del ord du kan tänka på att använda i en sådan omständighet. De mättade också resultaten med ett icke-skålord där de skulle använda ett ord som skulle beskriva en tabell. (Drastiskt olika ord som du kan föreställa dig)

Det är verkligen allt som finns. Det var inte någon sofistikerad studie med ett gäng teknisk jargong. Forskningen talar helt enkelt för sig själv. Att svära högt när man tränar är faktiskt fördelaktigt. Nu måste du vara medveten om policyn i ditt gym och inte bryta dem bara för att denna forskning säger att du måste svära. Men du måste hålla detta på baksidan av huvudet och till och med använda det och prova det själv för att se om resultaten är desamma som studien (endast med faktiska hissar och inte en cykel och Stade Rennais FC Tröja greppstyrka).

Det måste noteras, jag är inte säker på hur “högt” personen behövde skrika i köp för att se resultaten från studien. Användes ordet helt enkelt högt eller ropade? Jag kan bara anta att det behövdes någon allvarlig vokalisering bakom det och inte bara viskade?

Mina tankar om resultaten
Jag tycker att slutsatsen från denna forskning är väldigt intressant, men samtidigt inte tycker att de är ovanliga alls. För mig personligen, när jag funderar på att pumpas upp och öka prestanda och styrka, tänker jag på de tider jag satte mig i situationen där jag skulle bli sparken och arg. Det skulle få fram en primär aggression och jag kände att jag naturligtvis blev starkare än om jag helt enkelt inte var på humör att lyfta och gå igenom rörelserna.

Jag menar, när du lovar att det normalt har något sammanhang bakom sig som beskriver en viss känsla eller känsla. Samma effekt av att använda ordet “blomma” istället för att skrika “f*ck”, enligt min mening, skulle absolut ge ett helt annat resultat av en hiss.

Vad är din åsikt? Håller du med eller DÄr det med vad jag säger? Känner du dig naturligtvis mycket kraftfullare och aggressiv när du svär?

Jag skulle vilja att du ska prova detta själv och rapportera tillbaka till oss med dina resultat. Låt oss veta hur du gör det genom att svära högt när du tränar. Ökade din styrka, kraft och/eller prestanda när du började svära högt under en uppsättning? Låt oss veta i kommentarerna.

Källa:
Stephens R, Spierer DK, Katehis E. (2018). Effekt av svär på styrka och kraftprestanda. Psychology of Sport and Training, 35, 111-117.

Posted in Uncategorized 

Leave a Reply

Your email address will not be published.