Hur man gör en kapselgarderobs sommarstil

Jag är mycket stolt över att dela hur jag gjorde en kapselgarderob för sommaren och hur du kan göra det också. Först kommer jag att svara på frågan jag hade när jag först såg detta flyta runt Instagram … “Vad är en kapselgarderob?”

En kapselgarderob är ett sätt att minimera och effektivisera din garderob. Målet är att begränsa dina dagliga klädalternativ till 35-40 stycken. Detta inkluderar toppar, botten och skor. Det gör det enklare att klä sig när du bara har dina absoluta favoriter framför dig (bär du inte bara samma favorit saker många av tiden ändå?).
Mina senaste videor

Marathon Training Day 6
Marathon Training Day 6. Running Blog -uppdatering.

Fler videor

0 sekunder av 1 minut, 19 sekunder

Bredvid
4 minuters stående kärnträning för löpare
04:31

leva
00:00
08:21
01:19

Varför det är fantastiskt:

1. En kapselgarderob gör det snabbare att klä sig och redo för dagen. Du vet att du älskar hur allt i din garderob ser ut och det passar bra. (Jag tenderar att hålla saker runt eftersom de kostar mycket eller jag gillar dem, men de passar inte mig eller är smickrande så jag bär dem aldrig. Detta lägger bara till röran i min garderob och hjälper mig inte att klä mig alls .)

2. Det sparar pengar! Du förväntas inte handla kläder i cirka 3 månader (eller tills du byter säsonger/kapslar). När du börjar planera för din nästa säsong/kapselplan framöver de saker du vill/behöver. Inkorporera dem i din nästa kapsel och bara handla några gånger för att bli redo för det.

Jag är riktigt dålig när det gäller att shoppa medvetet – så det hjälper mig att undvika att spendera pengar för saker jag inte behöver. Du behöver inte hålla fast vid den här regeln. Jag är inte din mamma (om du tror att jag är det kräver jag ett DNA -test!). Om du vill handla, gör din thang. Men du borde ta ut en artikel för varje objekt i.

3. Kläderna som är utanför säsongen eller om du vill packa bort kan verka nya när du drar dem ur förvaring för din nästa kapsel. Göra! Det är som att hitta pengar i fickan, men det är pengar i din garderob i form av andra kläder du glömde att du hade.

4. Jag känner att minimalisering av “saker” tar lite spänning från dagen till dag. När du inte är fokuserad på vad du ska bära/shoppa kan du spendera den extra tiden på att göra något annat du älskar eller med människor du älskar.

Jag har insett att jag shoppar (online och i butiker) när jag är ledsen eller ensam ibland. Det ger mig något att göra och lite stimulering. Detta är viktigt eftersom jag arbetar hemifrån och söker det. Men jag kan hitta andra sätt att få uppfyllande som inte skadar mitt bankkonto. Och hela saken fick mig att inse att jag handlar som “något att göra”, vilket inte är en bra vana.

Det finns många modebloggar och minimalistiska bloggar online som pratar om hur man gör en kapselgarderob. Jag tror att den ursprungliga idén var från Unfancy, men det finns många modebloggar som belyser detta och massor av resurser på Pinterest.

Men här är hur jag gjorde det …

Hur man gör en kapselgarderob

Steg ett: Ta ut allt ur garderoben. Kasta den på golvet och skrika på katten för att få päls på den.

Steg 2: Separera kläder i högar =

A.) Passar och du älskar det (behåll)

B.) Passar och du gillar det (kanske)

C.) Passar inte eller så gillar du inte det (kastar ut)

Gå igenom din “gilla den” -hög och identifiera om varje objekt kan bäras bäst nu eller borde lagras under en annan säsong. Gör samma sak med din kärlekshög.

Din Keep Pile borde Argentinas herrlandslag i fotboll Tröja hamna med bara kläder som du älskar och skulle bära bäst nu den här veckan (är lämpliga för ditt nuvarande liv och den här säsongen).

Bonus: Objekten som finns kvar i din kärlekshög berättar din stil (om du inte vet den eller inte vet hur du ska beskriva det bäst nu). Jag är ganska preppy och lite romantisk/flickig. Jag kunde leva i maxi -klänningar så de utgjorde huvuddelen av min kapsel.

Din butikshög borde vara kläder du älskar men inte passar för ditt liv eller säsongen bäst nu.

Jag använde en stor tupperware- och plastförvaringspåsar för att packa mina vintersäsongskläder bort ett tag.

Steg 3: Par Down Your Keep Pile till 30-40 artiklar. Detta inkluderar inte träningskläder, träningskor, pyjamas eller baddräkter.

Beroende på säsongen kan det bryta ner till något som 5-9 Bottoms / 9-15 Topps / 2-3 toppskikt / några klänningar / 4 par skor.

Exemplen som jag såg av kapselgarderober dämpades något för mig. De hade många neutrala färger, men det är egentligen inte min stil. Jag känner att jag ser bäst ut i greener och blues, men jag älskar rosa, ränder och prickar så jag har det också. Det hjälper inte mycket med att vara mångsidig, men en kapselgarderob måste arbeta med din stil eller så kommer du inte att hålla fast vid den så jag behöll dessa bitar.

Steg 4: Förvara föremålen som är utanför säsongen. Ge bort eller sälja de artiklar som inte fungerar för dig längre.

Skåp innan:

Garderob efter:

I min garderob: 5 botten (shorts, byxor och 1 svart kjol), 17 toppar, 15 klänningar, 2 rompers.

3 par av mina favoritmål Jean -shorts / 2 par mager jeans / 1 svart skirt

Maxi -klänningar: randig maxiklänning / halterhals maxi / några blommiga maxi -klänningar

Korta klänningar: Ingår 3 från Stitchfix och några sundresses / 2 -rompers

Jag räknade inte mina skor eller jackor (eller kör kläder). Jag har ett par tröjor och vardagskor i en garderob i vardagsrummet. Jag höll också två “små svarta klänningar” Kawasaki Frontale Tröja användbara för slumpmässiga händelser som kan uppstå.

Jag Belgiens herrlandslag i fotboll Tröja inser att jag kan ha gjort detta “fel” genom att många av mina kläder inte är mångsidiga för flera olika kläder (eftersom jag valde så många klänningar). Men jag är okej med att bära (och äta och göra) samma sak om och om igen. Och detta kommer att bli en inlärningsupplevelse så jag kommer att göra bättre nästa gång!

OBS! Jag är en heltidsblogger. Ja, det är faktiskt mitt jobb som betalar mina räkningar (tack för att du läste!). Så jag arbetar hemifrån med min katt (han tackar du för att du också läst). Och jag bor i Kalifornien. Därför är mina modeval väldigt avslappnade.

Kapselgarderob Dag 1:

Största utmaningar:

1. Jag tror att den viktigaste utmaningen är att komma = inte shoppa förrän den 1 september. Vem? Jag handlar mycket. Jag handlar online och personligen. Jag glädjer verkligen över det och kommer att behöva hitta något annat att avsluta med min tid.

De flesta ser fram emot:

1. Bär faktiskt vissa kläder som jag alltid “sparar” för ett speciellt tillfälle. Det är dumt. Livet är kort, och jag borde bara bära det jag älskar. Jag hoppas att alla mina kläder är bra och slitna i slutet av de tre månaderna.

Fråga: Har du gjort en kapselgarderob? hört talas om det? Vill du prova det?

Låt mig veta!

Skicka mig arbetsboken

Spara

Delning är omtänksam!

Dela med sig

Tweet

Stift

Dela med sig

Post

Dela med sig

Fortsätt välja dessa:

Jag bröt faktiskt min fot- och vandringsledare

Jag bröt faktiskt min fot- och vandringsledare

Trasiga fotrekommendationer bör haves. den bästa gångstart, spricksko, ispaket, kosttillskott och verktyg för att hjälpa dig

Bästa Black Friday och Cyber ​​Monday Sales för löpare

Bästa Black Friday och Cyber ​​Monday Sales för löpare

Här är en omgång av de bästa Black Friday och Cyber ​​Monday -försäljningen för löpare. Det här är några av de bästa försäljningspriserna yo

Mina favorit ekonomiska och smickrande leggings bäst nu

Mina favorit ekonomiska och smickrande leggings bäst nu

Bästa leggings för kurvor, lår och rumpor. Smickrande och ekonomiska leggings för löpare. Lulu Dupe. Athleta Dupe.

Du kan inte springa utan

Du kan inte springa utan

Jag kan inte springa utan dessa 11 löpningsutrustning. Högen på Miles Running Challenge Day 23.

9 skäl till att jag behöver ett massagemedlemskap

9 skäl till att jag behöver ett massagemedlemskap

Massage Envy månatliga specialerbjudanden och granskning av att få en massage eller ansiktsservice varje månad. Mina skäl att få en massage

Bästa gåvor för löpare går till tå

Bästa gåvor för löpare går till tå

Bästa gåvor för löpare Head to Toe – Lista över de borde ha presenter för din favoritlöpare (eller dig själv) den här säsongen!

⚡ av Shareaholic

.

Posted in Uncategorized 

Leave a Reply

Your email address will not be published.