Upptäck hur atletisk terapeut Victoria Cleary inspirerades av hennes klient att ändra sina vanor – och läka sig själv

som en certifierad atletisk terapeut eller CAT (c), jag arbetar med många klienter som återhämtar sig från hjärnskakning. En av mina patienter, som jag kommer att kalla Betty, har varit en inspiration. Hon har förbättrat mitt liv så mycket som jag har hjälpt henne.

Betty är 69 år och fick en hjärnskakning på ett fall för ungefär ett år sedan. Som med alla mina patienter sa jag till henne att hon skulle behöva övervaka och hålla reda på sitt arbete/vilot. När du läker från en hjärnskakning är det viktigt att ge hjärnstimulering och tid att vila och återhämta sig. Du kan börja med 10 minuters arbete, vilket kan vara allt från att titta på TV till att prata med en vän, följt av 50 minuters vila. Du kan justera förhållandet för att ha mycket mer stimulering och kortare viloperioder när du återhämtar dig. Att spåra din sömn är också kritiskt viktigt.

Betty tog min instruktion till nästa nivå. När vi träffades personligen skulle hon ta med ett bindemedel av data. Hon berättade för mig hur hon förlitade sig på sin Fitbit för att spåra sina aktiva zonminuter, sova och andra biometri som hennes hjärtfrekvensvariabilitet. Jag var särskilt förvånad över djupet av data som Fitbit -enheten producerade om hennes sömn. Det spårade inte bara hur länge hon sov utan kunde rapportera hur länge hon tillbringade i djup sömn och REM -perioder. Hon sov inte länge, men hon fick höga sömnpoäng för sömnkvalitet och restaurering. Jag inspirerades av Betty att förbättra min sömn och min egen mentala hälsa.

Jag var tvungen att erkänna att även om jag predikade värdet av att ha ett balanserat arbets-/viltvot och betydelsen av sömn, så låter jag dessa saker glida i mitt eget liv. Jag är ensamstående mamma och ägaren till min egen tvärvetenskapliga klinik i Petawawa, Ontario. Jag är också en av teamterapeuterna för Kanadas nationella brottningsteam. Jag har alltid varit atletisk, njutit av paddling på våren och sommaren och skidåkning på vintern. Mitt liv är aktivt och upptaget men ofta stressande.

Efter det första året av Covid kände jag mig mycket mer orolig och mindre frisk. Pandemin tvingade min klinik att stänga av flera gånger, och det fanns mycket personalomsättning. Jag tränade mindre och drack mycket mer än vanligt. Efter jul upptäckte jag att AC Milan Tröja mina längdskidbyxor inte passade också, och min vilande hjärtfrekvens var 74, vilket var högt för mig. Det är lätt att låta din egen hälsa glida när du Paris Saint-Germain Tröja är upptagen med att ta hand om andra.

Så i juni förra året valde jag att följa Bettys fotspår Santos Laguna Tröja och få en Fitbit för att hålla bättre reda på min allmänna hälsa. Jag köpte en Inspire 2 främst för att fokusera på min medvetenhet och sömn.

Jag har aldrig varit någon som kunde få 8 timmars sömn. Betty var liknande. Hon skulle bara få 5 eller 6 timmars sömn men fick höga restaureringsresultat. Så istället för att oroa mig för totala timmar fokuserade jag mycket mer på att utveckla bättre sömnpraxis och kvaliteten på min sömn. Efter Bettys råd försökte jag Fitbits guidade meditationer och fann att jag kunde minska hjärtfrekvensen före sängen. Detta tillät mig att somna tidigare, och kvaliteten på min sömn och mina restaureringsresultat har förbättrats dramatiskt.

Min Inspire 2 tippade mitt beteende på andra sätt också. Jag ville klocka de aktiva zonens minuter, så jag började springa för att arbeta istället för att gå. Jag fick också träning och spara tid. Fitbit -plattformen ger dig många sätt att prova dina metoder för att se vad som har mest inverkan. Jag valde att göra en torr februari med min partner som ett experiment. Jag upptäckte en omedelbar förbättring av min sömnpoäng och hjärtfrekvensvariabilitet. Den typen av tydlig feedback hjälper dig att hålla dig till positiva förändringar.

De val som Betty och mina andra hjärnskakningskunder måste göra medan de återhämtar sig ofta förändrar sina liv. På timbasis måste de fråga sig själva, “Hur vill jag spendera min begränsade uppmärksamhet och mental energi?” “Gör jag de saker som dränerar mig eller tänder mig?” Jag tycker att det är inspirerande. Betty påminde mig om att du inte behöver ha en hjärnskakning för att ställa dig själv dessa grundläggande frågor.

Jag leder nu ett mycket mer avsiktligt liv med en tydlig förbättring av min mentala och fysiska hälsa. Min vilande hjärtfrekvens är tillbaka i de låga 60 -talet. Mina skidbyxor passar igen, men de kommer snart att gå i garderoben. Snön och isen smälter vid floden Ottawa och det är dags att komma tillbaka på paddelbrädan.

Som sagt till Ethan Watters

Denna information är endast för utbildningsändamål och är inte avsedd som ersättning för medicinsk diagnos eller behandling. Du borde inte använda denna information för att diagnostisera eller behandla ett hälsoproblem eller tillstånd. Kontrollera alltid med din läkare innan du ändrar din diet, ändrar dina sömnvanor, tar kosttillskott eller startar en ny fitnessrutin.

Posted in Uncategorized 

Leave a Reply

Your email address will not be published.