Sports advokat tar roret som nästa Vanderbilt Athletics Director

Vanderbilt University har utnämnt Malcolm Turner till universitetets nya rektor för friidrott och universitetsfrågor och friidrottare. Turner, en medlem av NBA: s ledande team och president för NBA G League, kommer att gå med i universitetet den 1 februari 2019. Han ersätter David Williams, den nuvarande rektor för friidrott och universitetsfrågor och friidrottare, som går i pension från den atletiska avdelningen för att fokusera på Vanderbilt Law Schools engagemang för ett program som ägnas åt idrottslag.

“Jag försökte hitta en tankeledare med kompetensuppsättningen och visionen att hantera nästa steg i omvandlingen för Vanderbilt Athletics, och det är exakt vad vi hittade i Palmeiras Tröja Malcolm Turner,” sa Vanderbilt University kansler Nicholas S. Zeppos. ”Malcolm är en beprövad verkställande direktör med djup expertis inom flera affärsdiscipliner inklusive förvaltning, marknadsföring och utveckling över idrottslandskapet i lag, ligor, faciliteter och stora evenemang. Han bär också ett djupt Eintracht Frankfurt Tröja och personligt engagemang för utbildning, bevisat av sina egna akademiska prestationer och sin omfattande samhällstjänst. Bologna FC 1909 Tröja Hans extraordinära färdigheter, i kombination med hans passion för utbildning och drivkraft för excellens, kommer att ge enormt värde inte bara till Vanderbilt Commodores, utan till resten av universitetet och till hela Nashville -samhället. ”

Turners tjänstgöring som president för NBA G League är kännetecknat av tillväxt, expansion och omvandling.

Under Turners ledning har NBA G League haft en aldrig tidigare skådad tillväxt över alla områden inom sina affärs- och basketverksamheter-från rekordantal av NBA G League-studenter i NBA, till en första-av-dess-kind utökad rättighetspartnerskap med Gatorade, till Innovativa nya spelarens kontraktstyper. En mästare för NBA tvåvägskontrakt (nyligen införlivat i NBA: s nuvarande kollektiva förhandlingsavtal) och NBA G League Select-kontrakt (nyligen tillkännagivna som en del av G League: s nyligen lanserade professionella väg), fördjupade Turners vision ligans åtagande att spela för spelarens utveckling.

Hans anställning drog beröm av David Stern, NBA -kommissionär emeritus och en av de mest genomförda kommissionärerna i den professionella idrottshistorien.

“Malcolm är en exceptionellt begåvad verkställande direktör och en fantastisk fantastisk person,” sade han. ”NBA gynnades enormt av sitt ledarskap, skicklighet och samarbetsvilliga tankesätt – han är unik. Han utökade NBA: s utvecklingsliga på enastående sätt att bilda den framgångsrika G League och förbättrade ligans engagemang för spelare, tränare och personalutveckling. Jag tvivlar inte på att han kommer att ge samma engagemang för excellens och inverkan på Vanderbilt’s Athletics -program. ”

Innan han gick med i NBA arbetade Turner på Wasserman Media Group, där han hjälpte till att bygga företagets främsta konsultavdelning som sin verkställande direktör, skapa och hantera sport, underhållning, plats och nya produktlanseringsstrategier för ledande företagsmärken och fastigheter. Han fortsatte med att bygga ett multinationellt fotavtryck för denna praxis innan han lanserade Wassermans Golf Division som ett av de ledande golfledningen som representerar några av spelets bästa personligheter och varumärken. Innan Wasserman tjänade han som Senior Vice President och medlem i Leadership Team i Onsport, ett North Carolina-baserat Sports and Entertainment Consulting-företag (senare förvärvat av Wasserman) som hanterade strategiska initiativ för Fortune 100-märken över NBA, NFL, NFL, MLB, NASCAR, Madison Square Garden, Staples Center och andra markeringsfastigheter. Företaget representerade också medierättigheterna för framstående rättighetsinnehavare i det professionella och högskolasporterande landskapet.

Turner tog examen från University of North Carolina i Chapel Hill och fortsatte med att tjäna Joint J.D./.M.B.A. Grader från Harvard University.

Dela detta:
Facebook
Twitter
E-post

Leave a Reply

Your email address will not be published.