Kardioträning ökar effekten av styrketräning på muskeltillväxt

under vissa förhållanden kan idrottare bygga upp mer muskelmassa genom att kombinera styrketräning med konditionsträning än genom att göra styrketräning ensam. Svenska idrottsforskare demonstrerade detta i en liten mänsklig studie, publicerad i PLoS One.

Styrketräning och konditionsträning
Om din totala träningsvolym blir för hög kan styrka och konditionsträning börja arbeta mot varandra. De bättre utbildarna och idrottsforskarna har känt detta i flera år, och metastudies har nu visat hur mycket konditionsträningsstyrka idrottare kan lägga till sina träningspass utan att kompromissa med deras totala träningsresultat. En 20-minuters cardio-session tre gånger i veckan bör inte vara några problem för styrkaidrottare.

Det finns till och med ett par studier som visar att en måttlig kombination av styrka och konditionsträning kan hjälpa till att bygga upp mer mager kroppsmassa än att göra styrketräning ensam. [J Appl Physiol. 1998 augusti; 85 (2): 695-700.] Och ja: Det låter konstigt. Men enligt den mänskliga studien som de svenska idrottsforskarna publicerade i PLoS One, är det möjligt.

Studie
Forskarna fick sexton friska unga män, som aldrig hade gjort viktträning tidigare, för att träna tre gånger i veckan. Under en period av sju veckor gjorde sju män motståndsträning [R], medan nio män gjorde både cardio och motståndsträning [ER].

Styrketräningen bestod endast av benförlängningar. [Ja, vi håller med om att du knappast kan kalla den motståndsträningen]. Träningsschemat för båda grupperna visas nedan.

Kardioschemat visas nedan. ER -gruppen gjorde konditionsträningen innan de började på deras motståndsträning. [En utan tvekan Danmarks herrlandslag i fotboll Tröja onödig varning: För de flesta män och kvinnor som gör allvarlig motståndsträning kan detta konditionsträningsschema vara för mycket.]

Tjugo minuter efter att ha slutfört träningen drack en skakning med 20 g vassle. ER -gruppen fick också maltodextrin i sin skakning för att kompensera för de brända kalorierna.

Mekanism
Kombinationen av konditionsträning och motståndsträning resulterade i en starkare anabolisk stimulans än den som ges av motståndsträning ensam.

Slutsats
“Den nuvarande undersökningen ger ytterligare bevis på att uthållighetsövning inte äventyrar den anabola stimulansen som tillhandahålls av efterföljande styrketräning”, avslutade svenskarna.

Uthållighetsövning förbättrar effekten av styrketräning på muskelfiberstorlek och proteinuttryck av Akt och mTOR
Abstrakt

Rapporter om effekten av uthållighetsövning på det anabola svaret på styrketräning har varit Bayer 04 Leverkusen Tröja motsägelsefulla. Denna studie omprövade denna fråga, med fokus på träningseffekter på indikatorer på proteinsyntes och nedbrytning. Två grupper av manliga försökspersoner utförde 7 veckors motståndsträning ensam (r; n = 7) eller i kombination med föregående uthållighetsövning, inklusive både kontinuerlig och intervallcykling (ER; n = 9). Muskelbiopsier togs före och efter träningsperioden. Liknande ökningar i maximum för benpress 1 (30%; p <0,05) observerades i båda grupperna, medan maximalt syreupptag höjdes (8%; p <0,05) endast i ER-gruppen. ER -utbildningen förstorade områdena för både typ I- och typ II -fibrer, medan R -protokollet ökade endast typ II -fibrer. Det genomsnittliga fiberområdet ökade med 28% (P <0,05) i ER -gruppen, medan ingen signifikant ökning observerades i R -gruppen. Dessutom förbättrades uttryck av Akt- och mTOR -protein i ER -gruppen, medan endast mTOR -nivån höjdes efter R -träning. Träningsinducerade förändringar i nivåerna för både Akt- och mTOR-protein korrelerades med förändringar i fiberområdet av typ I (r = 0,55–0,61, p <0,05), såväl som medelfiberområdet (r = 0,55–0,61, p <0,05 ), återspeglar den viktiga roll som dessa proteiner spelar i samband med muskelhypertrofi. Båda träningsregimerna minskade nivån av MAFBX-protein (P <0,05) och tenderade att höja MURF-1. De nuvarande resultaten indikerar att den större hypertrofi som observerats i ER -gruppen beror mer på uttalad stimulering av anabol snarare än hämning av Leeds United Tröja kataboliska processer.

Källa:

Leave a Reply

Your email address will not be published.