Kan kroppsbyggnad vara ohälsosam?

av Josh Hodnik

Bodybuilders nådar omslaget till tidskrifter och visar allmänheten vilken hälsa och välbefinnande ska vara, men är denna verklighet? Vetenskapen har visat oss att att ha extra muskler och att vara mager är friskare för alla, men att ta det till det extrema kan få konsekvenser. Det är uppenbart att att träna och titta på din diet har sina fördelar. Det förbättrar kardiovaskulär funktion, ökar bentätheten och UNAM Pumas Tröja förbättrar glukostoleransen. Listan fortsätter. Å andra sidan kan det ha motsatt hälsoeffekt.

Överdrivet kaloriintag
Många kroppsbyggare lägger idag sina kroppar genom helvetet för att se ut som de gör. Under lågsäsongen konsumerar de flesta kroppsbyggare överdrivna kalorier för att packa så mycket storlek som de kan, innan de bantar för en show. Vissa killar kommer att Flamengo Tröja konsumera upp till 6 000 kalorier per dag. Den här typen av matintag krävs för en 300 pund kroppsbyggare för att bibehålla sin storlek eller lägga till mer muskelmassa, men det kan ta en vägtull på kroppen. För mycket protein kan leda till högre nivåer av homocystein, en biprodukt av proteinmetabolism som kan vara en riskfaktor för hjärtsjukdomar. Överdriven proteinförbrukning under långa perioder kan leda till irreversibel njursjukdom. Överförbrukning av kolhydrater och fetter kan beskatta matsmältningssystemet under längre perioder, och det kan påverka lipidprofiler negativt. Medan de flesta problem kommer att återgå till det normala efter att kalorier har sänkts över tid, kan permanent skada eventuellt uppstå när överskott av kalorier konsumeras i flera år.

Missbruk av anabola steroider
Det är ingen hemlighet att steroidanvändning har blivit vanlig plats i sporten för bodybuilding. Barcelona Tröja Det finns många kroppsbyggare som använder anabola steroider vid låga till måttliga doser, samtidigt som deras hälsa i åtanke, men det finns de som driver saker för att bli mycket större och smalare. Det är här kroppsbyggnad blir ohälsosam. När du använder enorma mängder steroider spelar användaren med sin långsiktiga hälsa. Bodybuildings sport har kommit framåt. Samtidigt har mängden anabola steroider, HGH och insulin som används ökat. Jag säger inte att alla framgångsrika kroppsbyggare idag går överbord, men det finns några som är. Antalet kroppsbyggare som har dött i 30- och 40 -talet under de senaste åren på grund av hjärtförhållanden, stroke och organsvikt bevisar detta.

Stimulerande användning
Med stora mängder extra muskler, som många kroppsbyggare gör, lägger till en belastning på det kardiovaskulära systemet och andra organ i hela kroppen. Liksom med en överviktig person har en kroppsbyggare hjärta jobbet med att pumpa blod till 100 pund extra vävnad. En kroppsbyggare kommer att ha ett mer effektivt hjärta än en överviktig person från träning, men det är fortfarande en stam ändå. Det är vanligt att kroppsbyggare lider av sömnapné, särskilt under lågsäsongen när deras vikt är den högsta. Detta kan resultera i en brist på syre när du sover, vilket leder till en höjd i blodtrycket och en känsla av slöhet. I det här fallet vänder många sig till någon form av stimulant för att motverka förlusten av energi och sätta ännu mer belastning på hjärtat och hjärt -kärlsystemet.

Diuretika
Kroppsbyggare som förbereder sig för en tävlingsbesök som är den mest muskulösa och svåraste kroppsbyggnad som möjligt, och diuretika används ofta du uppnår detta utseende. Beroende på vilken typ av diuretikum som används kan det orsaka en elektrolytobalans, njursvikt och en överflöd av kalium. Av alla läkemedel som används av konkurrenskraftiga kroppsbyggare är diuretika en av de farligaste. Pro Bodybuilder, Mohammed Benaziza dog efter en tävling på bara 33 år gammal på grund av svår uttorkning från diuretisk användning.

Stängning
Bodybuilding började först som en sport som skildrade hälsa, styrka och välbefinnande, men har det utvecklats till något annat? Har det blivit mer om muskler än hälsa? Kroppsbyggare blir större och större varje år. Fansen har varit en efterfrågan på att se en större och mer strimlad kroppsbyggnad på scenen, och så småningom måste något ge. Det finns bara hittills människokroppen är villig att gå utan att offra hälsan. Det finns några proffs på toppnivå som har nått sin nivå med minimal droganvändning och har förblivit ganska frisk. Eftersom genetik spelar en så stor roll i kroppsbyggande världen, kunde dessa idrottare uppnå framgång utan att riskera sin hälsa och/eller livet för den delen. Bodybuilding handlar inte bara om droger. Träning, kost och genetik spelar uppenbarligen en viktig roll. Vissa människor har börjat titta förbi det och direkt mot läkemedelssidan, och det är därför kroppsbyggande har blivit mer och mer ohälsosam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.